Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У Куп'янському районі триває евакуація цивільного населення

У Куп'янському районі триває евакуація цивільного населення

Впродовж доби з прифронтових громад вивезли ще 96 людей, у тому числі 21 дитину. Про це повідомив начальник Харківської ОВА Олег Синєгубов.

«Евакуація з прифронтових районів Куп'янщини відбувається планово та вимагає індивідуального підходу до кожної родини й проведення постійного інформування про небезпеку та широкої роз'яснювальної роботи. В евакуації задіяні волонтерські та благодійні організації, представники місцевої влади, правоохоронці та рятувальники ДСНС. Усім їм велика подяка за відповідальність та самовідданість!», – сказав Олег Синєгубов. 

За його словами, починаючи з 9 серпня з території Куп'янської громади евакуйовано 344 людини, з низ 111 – діти. Вони отримують медичну, правову, психологічну та гуманітарну допомогу. В разі необхідності – забезпечуються безкоштовним житлом.

«Вчора під час здійснення евакуації під терористичний обстріл росіян потрапили волонтери, які допомагають вивозити людей. На щастя, без постраждалих. Це вкотре демонструє цинізм російських терористів!», – зазначив Олег Синєгубов. 

Нагадаємо, усі охочі виїхати з небезпечних районів можуть телефонувати до Єдиного координаційного гуманітарного центру цілодобово:
+380507890124
+380637896474 

Та на «гарячу лінію»  Куп'янської МВА щоденно із 9:00 до 16:00 години:
+380989412300