Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Пошкоджені обстрілами амбулаторію та ЦНАП відновлюють у Старому Салтові

Пошкоджені обстрілами амбулаторію та ЦНАП відновлюють у Старому Салтові

У Старосалтівській громаді від російської агресії зазнали руйнувань понад 700 об’єктів. Будівлі, які вже відновлюють, оглянув у межах робочої поїздки заступник начальника ХОВА Михайло Харнам.

Наразі в Старому Салтові капітально ремонтують 3 багатоквартирні житлові будинки, а також будівлю, в якій розміщується амбулаторія загальної практики сімейної медицини № 1, ЦНАП та селищна рада. 

«За дорученням начальника ХОВА Олега Синєгубова першочергово в області відновлюємо житлові будинки, заклади медицини та адмінбудівлі, аби люди могли повернутися додому й отримувати якісні послуги», – зазначив Михайло Харнам.

Так, у будівлі, де відновлюють амбулаторію, ЦНАП та селищну раду, замінюють опалення, оскільки котельня була пошкоджена внаслідок обстрілу.

«Проводимо роботи з інженерії, робимо систему вентиляції, електричну частину, слаботочну систему. Паралельно займаємося зовнішніми роботами, уже зроблена покрівля, на 70% виконано фасад. Вставили всі вікна, завезли на об’єкт двері, але встановимо їх після того, як закінчимо внутрішні роботи. Окрім того планується благоустрій території», – повідомив директор генпідрядної організації Роман Мовчан.

Загальна кошторисна вартість робіт цього об’єкта становить майже 74 млн грн. Відновлювальні роботи будівлі планують закінчити вже у наступному році.

«Дуже чекаємо відновлення, тому що ця частина селища значно постраждала. Ще й багато пенсіонерів тут живе, яким було б зручніше ходити в амбулаторію і в ЦНАП саме сюди», – сказала жителька селища Старий Салтів Майя.

Крім поточних об'єктів відновлення Старосалтівської громади, наразі розробляють проєктно-кошторисну документацію для ще 14 житлових будинків. Також у селищі планується невдовзі розпочати відновлення ліцею.