Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Харків’яни здобули 3 золоті, 3 срібні та 5 бронзових нагород Кубка України з сумо

Харків’яни здобули 3 золоті, 3 срібні та 5 бронзових нагород Кубка України з сумо

Спортивний захід відбувся з 12 по 14 серпня в Луцьку.

В змаганнях серед жінок у ваговій категорії до 65 кг володаркою кубка стала Олена Нікітінська. Також вона разом з іншими харківськими спортсменками Тетяною Караченко, Софією Бординських та Анною Фоміцькою перемогла у командних змаганнях серед жінок.

В змаганнях серед чоловіків золоту медаль Харківщині приніс Нікіта Каневський, який переміг у ваговій категорії до 77 кг. В складі харківської команди разом з Валерієм Большаком, Олександром Примаченко та Русланом Грініком, Нікіта став бронзовим призером.

Срібні медалі Кубка здобули: Софія Бординських (вагова категорія до 60 кг), Тетяна Караченко (вагова категорія до 73 кг) та Валерій Большак (вагова категорія до 92 кг).

Бронзовими призерами також стали: Алефтина Ляшенко (вагова категорія до 55 кг), Анна Фоміцька (вагова категорія до 80 кг), Олександр Примаченко (вагова категорія до 100 кг) та Максим Олешко (вагова категорія понад 115 кг).

Кубок України був етапом відбору на цьогорічний чемпіонат світу. До складу збірної України вже потраплять Нікіта Каневський та Олена Нікітінська. Чемпіонат світу відбудеться з 5 по 9 жовтня в Японії.