Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Завершуються роботи з відновлення електропостачання села Руська Лозова – Олег Синєгубов

Завершуються роботи з відновлення електропостачання села Руська Лозова – Олег Синєгубов

У селі Руська Лозова Харківського району відновлено 80% електромереж.

Як зазначив начальник Харківської ОВА Олег Синєгубов, це село серйозно постраждало від дій російських окупантів, які пошкодили або знищили близько 90% енергетичного обладнання.

«Фахівці "Харківобленерго" були змушені замінити в селі чотири знищені обстрілами трансформаторні підстанції, а ще на чотирьох підстанціях замінено трансформатори. Також в населеному пункті встановлено 400 нових опор. Продовжуємо працювати над відновленням електропостачання для усіх жителів деокупованих територій Харківщини», – сказав Олег Синєгубов.

Над відновленням високовольтної лінії 10 кВ та трансформаторних підстанцій працюють підрядні організації, чия робота фінансується за рахунок Харківської обласної військової адміністрації.

Для повного відновлення електропостачання Руської Лозової залишилося замінити ще 100 опор, підключити три підстанції з 18-ти, а також завершити ремонт високовольтних ліній. За розрахунками спеціалістів, усі споживачі села отримають доступ до електропостачання вже наприкінці вересня цього року.