Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

На Харківщині за тиждень сапери ДСНС знищили 480 боєприпасів

На Харківщині за тиждень сапери ДСНС знищили 480 боєприпасів

Про це під час брифінгу в Офіційному Медіацентрі повідомив речник ГУ ДСНС України у Харківській області Євген Василенко.

За дорученням начальника Харківської обласної військової адміністрації Олега Синєгубова, розмінування регіону проводиться в посиленому режимі.

Сапери Харківського гарнізону та зведеного загону ДСНС продовжують працювати на території Чугуївського, Куп’янського, Ізюмського, Харківського та Богодухівського районів.

«На Харківщині працює 32 піротехнічні розрахунки, 168 саперів, 67 одиниць техніки. За тиждень сапери знищили 480 боєприпасів. Загалом фахівці вже обстежили 3 тис. 446 га території, 2 тис. 410 км ЛЕП. Було виявлено та знешкоджено 75 тис. 292 ВНП», – надав дані Євген Василенко. 

Також на минулому тижні сталося 2 підриви на вибухонебезпечних предметах, в результаті чого одна цивільна особа зазнала травм.

13 серпня поблизу с. Явірське Донецької громади Ізюмсього району на ВНП підірвалася сільськогосподарська техніка. Трактор рухався по полю і в результаті детонації вибухівки стався вибух. Оскільки техніка керувалася дистанційно – ніхто не постраждав.

Того ж дня на території дачного товариства у Дергачівській громаді Харківського району 73-річний чоловік наступив на протипіхотну міну «Пелюстка», в результаті чого отримав травматичну ампутацію ноги.

ГУ ДСНС України у Харківській області закликає громадян  бути обачними. Не відвідувати ліси, водойми та колишні військові позиції на деокупованих територіях. Користуватися обстеженими, перевіреними дорогами. При виявленні вибухонебезпечного предмета потрібно звертатися за номерами «101», «112» та «102».