Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У Чугуївському районі триває відновлення зруйнованої ворожими обстрілами інфраструктури

У Чугуївському районі триває відновлення зруйнованої ворожими обстрілами інфраструктури

Про хід відновлювальних робіт у Чугуївському районі розповіли на брифінгу в Офіційному Медіацентрі заступник начальника Харківської ОВА Євген Іванов і начальник Чугуївської РВА Сергій Лободенко.

Як зазначив Євген Іванов, всього в області у 2023 році реалізується 38 проєктів щодо відновлення зруйнованих об’єктів інфраструктури на суму 540 млн грн. Це кошти Фонду ліквідації наслідків збройної агресії, обласного бюджету та субвенції територіальних громад.

У Чугуївському районі внаслідок російської агресії зафіксовано 5300 фактів пошкодження та руйнування об’єктів, 3019 з них – це житлові будинки.

«Наразі в Чугуївському районі вже тривають відновлювальні роботи. Понад 90% готовності мають 5 багатоквартирних будинків у селищі Старий Салтів. Майже завершено відновлення 2 багатоквартирних будинків у Чугуєві. Незабаром тут можна буде розпочинати проведення внутрішніх ремонтних робіт та заселяти людей», – розповів Євген Іванов. 

Також відбувається капітальний ремонт будівлі в Старому Салтові, в якій розміщено амбулаторію загальної практики сімейної медицини № 1, Центр надання адміністративних послуг та селищну раду. Крім того, для 14 житлових будинків у цьому населеному пункті розробляють проєктно-кошторисну документацію, після чого будуть проведені необхідні для відбудови об’єктів тендерні процедури.

Крім того планується відновити Старосалтівський ліцей та Чугуївський ліцей №2.

За даними начальника Чугуївської РВА Сергія Лободенка, торік у ході бойових дій близько половини району перебувало під окупацією: 128 населених пунктів із 226. До повномасштабного ворожого вторгнення населення району складало 210 тисяч осіб, наразі тут налічується 157 тисяч постійних жителів і 57 тисяч ВПО.