Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У Харківській обласній травматологічній лікарні тривають відновлювальні роботи

У Харківській обласній травматологічній лікарні тривають відновлювальні роботи

Процес відновлення об'єктів медичної сфери, постраждалих в результаті збройної агресії рф, перебуває на контролі начальника Харківської ОВА Олега Синєгубова.

Будівля Харківської обласної клінічної травматологічної лікарні зазнала значних пошкоджень під час ворожого обстрілу, який стався наприкінці червня минулого року. Нині тут тривають відновлювальні роботи.

Як розповіла заступниця головного лікаря ХОКТЛ Тетяна Гукова, після ворожого «прильоту» усі приміщення на шостому поверсі лікарні були пошкоджені. Також постраждало або було знищене майже все медичне обладнання. Крім цього, майже у всій будівлі були вибиті вікна. 

«Зараз бригада робітників приводить до ладу вхідну групу будівлі лікарні, але основна відбудова – на шостому поверсі. Тут розміщувався рентген-кабінет та клінічна діагностична лабораторія», – розповіла Тетяна Гукова.

За словами представника будівельної підрядної організації Володимира Воронкіна, у приміщенні лікарні на шостому поверсі проведено демонтаж всіх стін, підлоги та стелі. Після цього фахівці проклали нову електромережу й каналізацію, розпочали штукатурити майбутні кабінети. Паралельно у приміщенні монтують систему припливно-витяжної вентиляції. 

«Всі роботи проходять за графіком. Маємо повне забезпечення будівельними матеріалами та комплектуючими, затримок ніяких немає. Відновлювальні роботи на зазначеному об'єкті стартували наприкінці червня, плануємо завершити їх до кінця поточного року», – розповів Володимир Воронкін.

Загальна вартість відновлювальних робіт складає понад 28 мільйонів гривень. Кошти для ремонту були виділені з обласного бюджету.