Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

В обласній клінічній лікарні встановили мобільну станцію очищення води

В обласній клінічній лікарні встановили мобільну станцію очищення води

Завдяки спеціальному устаткуванню з очищення води медзаклад став повністю автономним.

Мобільну водоочисну станцію встановили за підтримки БФ «Відбудуємо нашу Україну».

«Враховуючи те, що взимку ворог наносив удари саме по об’єктам критичної інфраструктури, то виникали перебої безпосередньо з водопостачанням. Наразі обласна клінічна лікарня має безперебійні джерела живлення і є повністю автономною. Ця станція слугуватиме як джерело чистої питної води у випадку надзвичайної ситуації в Харкові та області», – зазначив начальник Харківської ОВА Олег Синєгубов.

Благодійний фонд «Відбудуємо нашу Україну» спрямував понад 10 таких станцій в різні регіони України.

«У межах проекту «ReH2O» нами була розроблена мобільна водоочисна станція. Вона очищає воду будь-якої якості і рівня. Фінансування здійснюється завдяки американській організації «Renew Democracy Initiative». Станція дозволить підтримувати автономність незалежно від аварійних відключень світла», – сказав директор БФ «Відбудуємо нашу Україну» Олег Кленін.

Під час повномасштабного вторгнення рф лікарню забезпечили генераторами, власною свердловиною, аварійною опалювальною системою.

«У нас є власна свердловина, з якої ми можемо брати технічну воду у разі відсутності міського водопостачання. Відтепер цю воду ми зможемо перероблювати на питну і використовувати для персоналу та пацієнтів», – прокоментував головний лікар обласної клінічної лікарні Костянтин Лобойко.