Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

З наближених до бойових дій населених пунктів Куп'янщини можуть провести обов’язкову евакуацію населення

З наближених до бойових дій населених пунктів Куп'янщини можуть провести обов’язкову евакуацію населення

Про це йшлося під час апаратної наради, яка пройшла 9 серпня під головуванням начальника Харківської ОВА Олега Синєгубова.

Через загострення оперативної обстановки на Куп’янському напрямку вирішується питання щодо проведення обов’язкової евакуації з 53 населених пунктів району. Орієнтовно евакуації підлягає понад 11 тисяч людей, в тому числі примусовій евакуації – 600 дітей. Усім буде надана необхідна допомога, евакуйовані будуть забезпечені тимчасовим житлом на більш безпечних територіях.

«Ворог посилив обстріли прикордонних населених пунктів і тих,  які наближені до лінії  фронту, та продовжує терор місцевого населення, в тому числі, авіаударами.  Наша мета – збереження життів нашого цивільного населення, тому ця евакуація проводиться профілактично», – повідомив начальник Харківської ОВА.

Як зазначив Олег Синєгубов, процес евакуації триває на постійній основі, всі охочі покинути обстрілювані території можуть виїхати у більш безпечні райони, звернувшись за допомогою до місцевої влади та волонтерів, або за номерами: +38(050) 789 01 24 та +38(063) 789 64 74.

За даними Департаменту цивільного захисту ХОВА, наразі  організовано проведення обов’язкової евакуації дітей з їх батьками чи іншими законними представниками з 10 населених пунктів Вовчанської територіальної громади Чугуївського району. Станом на 9 серпня всього евакуйовано 288 осіб, з них 186 дітей та 102 особи супроводжувачів.

Нагадаємо, що в період з 27 квітня по 9 травня з 15 населених пунктів Куп’янського району було евакуйовано 131 особу (79 дітей та 52 особи супроводжуючих).

Загалом за період з 2 вересня 2022 року по 8 серпня 2023 року, з деокупованих територій було евакуйовано 27 494 особи, з них 3 241 дитина та 889 осіб з інвалідністю.