Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Усі заклади освіти, які планують розпочати змішане навчання, пройдуть перевірку на готовність укриттів – Олег Синєгубов

Усі заклади освіти, які планують розпочати змішане навчання, пройдуть перевірку на готовність укриттів – Олег Синєгубов

Під час апаратної наради 9 серпня обговорили готовність укриттів у закладах освіти та можливість початку змішаної форми навчання.

Начальник Харківської ОВА Олег Синєгубов вкотре наголосив, що безпечне освітнє середовище повинно бути створено за вимогами ДБН В.2.2-5-97.

«Заклади дошкільної, шкільної, фахової передвищої та вищої освіти мають оперативно інформувати правоохоронні органи та органи ДСНС про свої рішення щодо змішаного чи очного навчання, адже усі готові укриття мають пройти перевірку», – сказав Олег Синєгубов.

Як зазначив директор Департаменту науки і освіти ХОВА Олексій Литвинов, за державною субвенцією для регіону вже виділено 224 млн грн на облаштування укриттів. Наразі затверджено перелік об'єктів на 67 млн грн. Зокрема, в області розташовано 107 захисних споруд та 216 найпростіших укриттів у закладах області. Проте вони ще потребують допрацювання, аби відповідати вимогам ДБН.

«11 закладів загальної середньої освіти Харківщини планують розпочати освітній процес за змішаною формою навчання у разі позитивної реалізації проєктів з облаштування укриттів. 638 освітніх установ розпочнуть новий навчальний рік дистанційно. Серед закладів дошкільної освіти за змішаним форматом навчатимуть у 18 установах, у 312 – залишиться дистанційна форма», – додав Олексій Литвинов.

Також він зазначив, що у закладах вищої освіти очікується приблизно 120 тисяч вступників. Крім того, 19 ЗВО планують розпочати дистанційне навчання, 5 – змішане. Але лише 3 заклади ухвалили відповідне рішення.