Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У Дергачах відновлюють 17 багатоквартирних будинків, постраждалих в результаті ворожих обстрілів

У Дергачах відновлюють 17 багатоквартирних будинків, постраждалих в результаті ворожих обстрілів

У регіоні триває відбудова житлового фонду та об'єктів інфраструктури, які зазнали пошкоджень через збройну агресію рф. Відновлювальні роботи перебувають на особистому контролі начальника Харківської ОВА Олега Синєгубова.

На території Дергачівської громади наразі проводять відновлювальні роботи у 17 житлових будинках, які найбільше постраждали від ворожих обстрілів, на загальну суму 172 мільйони гривень.

«Відбудова проводиться спільним коштом місцевого та обласного бюджетів. Згідно з проєктом, передбачена повна модернізація житлових будинків та прибудинкових територій – ремонт та утеплення квартир, під'їздів, відновлення дахів, балконів, вхідних груп, а також оновлення електромережі, каналізації та асфальтування під'їзних доріг і тротуарів», – розповів голова Дергачівської міської військової адміністрації Вячеслав Задоренко.

Також спільно з Харківською ОВА опрацьовується програма відновлення в інших населених пунктах громади, таких як Слатине, Руська Лозова та інші.

Як розповів представник будівельної фірми-підрядника Артем Краснов, наразі бригади виконують роботи по вулиці Центральній. 

«Серед об'єктів, які ми відбудовуємо у Дергачах, найбільше постраждав будинок №3. Ворожий боєприпас влучив у несучу стіну між двома квартирами на другому поверсі. В  результаті удару плити-перекриття впали на підлогу, вікна та двері в обох оселях знесло вибуховою хвилею. На щастя, ніхто з мешканців квартир не постраждав, у момент «прильоту» вони перебували в укритті», – розповів Артем Краснов. 

Наразі робітники завершують перестилати покрівлю, активно відновлюють внутрішні приміщення та фасад. Представник будівельної фірми-підрядник зазначає, що необхідними будматеріалами забезпечені повністю. Роботи йдуть згідно із затвердженим планом. 

«Розуміємо, що людям кортить якнайшвидше повернутися додому. Перед нами поставлене завдання – здати об'єкти до настання холодів. Гадаю, впораємося раніше», – додав Артем Краснов.