Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Євген Іванов зустрівся з представниками Фонду «Партнерство за сильну Україну»

Євген Іванов зустрівся з представниками Фонду «Партнерство за сильну Україну»

Заступник начальника ХОВА Євген Іванов обговорив з експертом команди Фонду «Партнерство за сильну Україну» Астрітом Істрефі питання безпеки громадян у громадах.

Євген Іванов подякував за візит та наголосив, що на Харківщині є низка сфер, де наразі потрібна допомога міжнародних партнерів: розмінування деокупованих територій, підготовка фахівців саперної справи, техніка для проведення обстежень, облаштування укриттів в закладах освіти.

«Оскільки у нашому регіоні й досі ведуться активні бойові дії, то питання безпеки є досить об’ємним. Так, за дорученням начальника Харківської ОВА Олега Синєгубова першочергово працюємо на деокупованих територіях над розмінуванням об’єктів критичної інфраструктури», – сказав заступник начальника Харківської ОВА.

Окрім того, він зазначив, що наразі збільшуватиметься навчальна активність Міжрегіонального центру гуманітарного розмінування та швидкого реагування ДСНС України, адже найближчими роками професія вибухотехніка буде дуже затребуваною.

«На ті наслідки, які приносить війна треба реагувати оперативно. Зараз Україна має потужну підтримку з боку міжнародних партнерів і ми також хочемо допомогти з розв’язанням найнагальніших питань. Нині аналізуємо потреби регіонів, щоб згодом розробити програму допомоги», – розповів Астріт Істрефі.

Також під час зустрічі обговорили питання залученості колишніх військовослужбовців до роботи в поліції та ДСНС.