Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Олег Синєгубов підписав меморандум про партнерство та співпрацю щодо допомоги аграріям

Олег Синєгубов підписав меморандум про партнерство та співпрацю щодо допомоги аграріям

Начальник Харківської ОВА Олег Синєгубов 7 серпня зустрівся з представниками БО «Міжнародний благодійний фонд "Жнива Перемоги"».

Під час заходу між Харківською ОВА та фондом «Жнива Перемоги» було підписано меморандум для підтримки фермерів. У межах меморандуму та за фінансування фонду Говарда Баффета буде надаватися допомога малим і середнім фермерським господарствам, які постраждали від повномасштабного вторгнення рф.

«Харківські аграрії значно постраждали від російської агресії. Зокрема, 570 тисяч га полів заміновано і не будуть використовуватися. Це приблизно половина наших земель. На сьогодні неможливо приступити до розмінування близько 200 тисяч га, оскільки в області тривають активні бойові дії. До того ж у фермерів була пошкоджена і викрадена техніка, тому вони дуже потребують нового обладнання», – зазначив начальник ХОВА.

Окрім того, Олег Синєгубов наголосив, що на Харківщині нещодавно отримали сертифікат на нову машину для розмінування. Ця техніка коштує дешевше, ніж закордонні аналоги і дозволить пришвидшити темпи розмінування.

«Зараз у межах співпраці маємо перемістити до Харківщини 10 комбайнів і 5 тракторів. Потім ще досталятимемо сівалки та інше сільськогосподарське обладнання. Будемо шукати можливості перекидувати додаткову техніку з інших регіонів», – сказав народний депутат України Дмитро Соломчук.

Окрім того, під час зустрічі обговорили можливість компенсації логістики для фермерів.