Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

На Харківщині за тиждень сапери ДСНС знищили 372 вибухонебезпечні предмети

На Харківщині за тиждень сапери ДСНС знищили 372 вибухонебезпечні предмети

Про це під час брифінгу в Офіційному Медіацентрі повідомив речник ГУ ДСНС України у Харківській області Євген Василенко.

За дорученням начальника Харківської обласної військової адміністрації Олега Синєгубова, розмінування регіону проводиться в посиленому режимі.

Сапери Харківського гарнізону та зведеного загону ДСНС продовжують працювати на території Чугуївського, Куп’янського, Ізюмського, Харківського та Богодухівського районів. Наразі задіяно 32 піротехнічні розрахунки, 158 саперів і 67 одиниць техніки. З початку повномасштабної війни обстежено 3,4 тис. га території, 2,3 тис. км ЛЕП, виявлено та знешкоджено 74 812 вибухонебезпечних предметів.

«За тиждень було здійснено 258 залучень. Виявлено та знешкоджено 372 боєприпаси. Також на деокупованих територіях сталося два підриви сільськогосподарської техніки», – зазначив Євген Василенко. 

Так, 2 серпня у полі біля села Явірське Донецької громади Ізюмського району на вибухонебезпечному предметі підірвався трактор Т-150 на дистанційному керуванні. 5 серпня поблизу цього ж села при виконанні польових робіт на невстановленому ВНП підірвався фермерський трактор. Внаслідок цих підривів постраждала лише техніка.

Крім того, речник ГУ ДСНС України у Харківській області наголосив, що служба порятунку закликає громадян не провокувати пожежі в екосистемах. Зокрема, цими вихідними на Харківщині спостерігався надзвичайний рівень пожежної небезпеки.

«Не можна випалювати сміття та рослинні залишки. Пожежі в екосистемах можуть спричинити поширення вогню на житлові будинки, а на деокупованих територіях це може призвести до детонування вибухових пристроїв, що не розірвалися», – звернувся до громадян Євген Василенко.