Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Правоохоронці Харківщини закликають не нехтувати правилами дорожнього руху

Правоохоронці Харківщини закликають не нехтувати правилами дорожнього руху

Від початку цього року на дорогах Харківщини зафіксовано понад 3200 ДТП. Про це під час брифінгу в Офіційному медіацентрі при ХОВА розповів начальник Управління превентивної діяльності ГУ НП в Харківській області Євген Волошин.

Внаслідок дорожньо-транспортних пригод на дорогах регіону загинули 102 людини, ще 911 зазнали поранень. Зокрема, серед пішоходів загинула 1 дитина та 25 травмувались. Переважна більшість аварій сталася через нехтування водіями правил дорожнього руху та недотримання безпечної швидкості.

«Водіям слід пам’ятати, що безпечна швидкість руху – не обмеження, встановлені ПДР та відповідними дорожніми знаками. Безпечну швидкість руху водій повинен визначити із урахуванням дорожньої обстановки, технічного стану транспортного засобу та особливостей вантажу. Вкотре закликаємо дотримуватися всіх правил та пам’ятати про безпеку пасажирів й інших учасників руху», - пояснив Євген Волошин.

Впродовж року в області трапились 86 ДТП за участі дітей. Як наслідок – 2 дитини загинуло, а 103 зазнали тілесних ушкоджень різного ступеня тяжкості.

«У 14 таких трагічних випадках діти були водіями транспортних засобів та не мали документів на право керування. Як правило, батьки самі купували мотоцикли, мопеди, скутери своїм дітям та не думали про наслідки. Через такий недбалий підхід одна дитина загинула, 16 – травмовані», - додав Євген Волошин.

Крім того, правоохоронці нагадують про правила пересування дітей на велосипедах. На дорогах загального користування таким транспортом можна пересуватися від 14 років. Переходити дорогу на пішохідних переходах слід, везучи велосипед поряд. Через недотримання цих основних правил 8 дітей травмувалися.