Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Майже всім дитячим будинкам сімейного типу Харківщини доставили допомогу від Фундації Олени Зеленської

Майже всім дитячим будинкам сімейного типу Харківщини доставили допомогу від Фундації Олени Зеленської

На сьогодні масштабну гуманітарну допомогу від першої леді України вже передали 77 багатодітним родинам регіону, ще 3 сім’ї отримають її у серпні, по поверненню з відпочинку.

«За дорученням начальника Харківської ОВА Олега Синєгубова продовжуємо системно підтримувати сімейні форми виховання у Харківській області. Наразі гуманітарну допомогу від Фундації Олени Зеленської передали майже всім дитячим будинкам сімейного типу регіону. Тримаємо на контролі цей процес та надаємо допомогу з логістики родинам там, де це потрібно», – сказала заступниця начальника ХОВА Віта Ковальська. 

Зокрема, гуманітарну допомогу у вигляді будівельних матеріалів, побутових приладів, гаджетів та велосипедів передали ДБСТ Харкова, а також Чугуївського та Харківського районів. 

Родині Світлани та Віктора Анашкіних, які разом із дітьми мешкають у селі Тернова, від Фундації Олени Зеленської передали морозильну камеру, ноутбуки, велосипеди для дітей, комплекти постільної білизни, ковдри, подушки, а також покрівельний матеріал для ремонту будинку.

«Тепер усі наші дітки будуть на залізних конях. Дуже великою підмогою стали ноутбуки, у нинішній час, коли доводиться навчатися онлайн, без них не можна. Окремо хочу подякувати Фундації Олени Зеленської за надані будівельні матеріали, це дозволить нам якнайскоріше привести до ладу наше сімейне гніздечко, зробити його надійним та затишним для наших діточок», – розповіла Світлана Анашкіна.

Будинок, у якому мешкає велика родина Світлани Кварцхави та Сергія Бєленкова, також потребує ремонту. За словами глави родини, житлове приміщення їм надала громада смт Високий, після того, як подружжя вирішило прийняти на виховання дітей. 

«Ми виховуємо шістьох діточок, всі вони народилися від однієї матері. Я звик розраховувати лише на себе і тому було дуже відчутно, коли нам зателефонували від Фундації Олени Зеленської та запропонували допомогу. Сьогодні нам привезли ліжка, комп'ютерні стільці, велосипеди для найменших дітей, шафи для одягу, а крім цього – необхідні матеріали для ремонту будинку, зокрема, листи гіпсокартону, багато видів профілю, міжкімнатні двері тощо», – розповів Сергій Бєленков.

Допомогу від Фундації Олени Зеленської отримала також багатодітна родина переселенців з Куп’янщини. Лариса Дрильчук опікується вісьмома дітьми. До вторгнення рф родина жила в смт Дворічна, після контрнаступу ЗСУ змогли евакуюватися до Харкова. 

В межах гуманітарної допомоги від першої леді сім’я Дрильчуків отримала пральну машинку, сушарку, ноутбуки, кухонний комбайн, мобільні телефони, а також постіль, ковдри, проднабори.

«Через дії російських окупантів наша родина залишилася фактично без нічого. Рідний дім пошкоджений. Тому ця допомога нам вкрай важлива. Ми мріяли про ці речі відтоді, як виїхали зі зруйнованого села», - розповіла мати-вихователька Лариса Дрильчук.  

Нагадаємо, за сприяння першої леді України для ДБСТ Лариси Дрильчук зводять новий будинок у Коротичі.