Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

На Харківщині створять робочу групу щодо відновлення об’єктів природно-заповідного фонду

На Харківщині створять робочу групу щодо відновлення об’єктів природно-заповідного фонду

Про це йшлося на засіданні під головуванням заступника начальника Харківської ОВА Євгена Іванова за участі депутатів облради, представників лісництв, профільних наукових інституцій та представників благодійних фондів.

Майбутня робоча група працюватиме над пошуком грантів та спеціалізованого обладнання від міжнародних донорів для відновлення природно-заповідного фонду Харківщини. Нині визначають пріоритетні об’єкти, на яких є можливість провести роботи з розмінування та дослідження ґрунту і стану повітря.    

«Працюємо над відновленням та розмінуванням екосистем регіону, яким окупанти завдали величезних збитків. Це питання на особистому контролі начальника Харківської ОВА Олега Синєгубова. Наприклад, на відбудову таких об’єктів як Оскільське водосховище знадобляться роки. Непроста ситуація і з лісами області – загальна площа лісів Харківщини складає понад 419 тисяч га, з яких заміновано майже 170 тисяч га. Тому необхідна міжнародна підтримка», - зазначив Євген Іванов.  

Нагадаємо, за попередніми підрахунками, внаслідок дій російських окупантів на Харківщині збитки екосистемам склали більш як 370 мільярдів гривень.