Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Олег Синєгубов з робочою поїздкою відвідав Дергачівську громаду

Олег Синєгубов з робочою поїздкою відвідав Дергачівську громаду

Начальник ХОВА ознайомився з ходом підготовки населених пунктів громади до опалювального сезону та перевірив реалізацію програми єВідновлення.

Станом на 31 липня до автоматизованої системи переліку об'єктів, які постраждали в результаті військової агресії рф, жителі Дергачівської громади подали майже 900 заяв. 102 уже надано компенсації на загальну суму понад 11,5 мільйона гривень.

«Необхідно прискорити роботу щодо виконання програми єВідновлення в регіоні та Харківському районі зокрема. Не ігноруємо мінну небезпеку та ворожі обстріли, але разом із тим нагадаю: маємо зробити все залежне від нас, аби жителі деокупованих населених пунктів могли якнайшвидше повернутися у свої домівки», – сказав Олег Синєгубов.

На території Дергачівської громади триває активна робота з розмінування та підготовки до опалювального сезону. У деокупованих населених пунктах щодня відбувається ремонт електро-, газо- та тепломереж, пошкоджених житлових будинків, адмінбудівель, об'єктів медицини та освітньої сфери.

Народний депутат України Євген Пивоваров зазначив, що 25 липня Кабмін виділив Харківській області кошти з фонду ліквідації наслідків збройної агресії для проведення відновлювальних робіт.

«Щодня працюємо над відбудовою наших громад. Ми змогли отримати 50,4 мільйона гривень для реконструкції ліцею у смт Слатине та 8,8 мільйона для проведення капітального ремонту будівлі Дергачівської міської ради. Крім цього, продовжуємо відновлювати житлові будинки та готувати їх до зимового періоду», – сказав Євген Пивоваров.