Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

На Харківщині виготовляють проєкти щодо ремонту 8 мостових споруд

На Харківщині виготовляють проєкти щодо ремонту 8 мостових споруд

На дорогах місцевого та державного значення Харківської області тривають роботи з ліквідації наслідків бойових дій.

Заступник начальника ХОВА Михайло Харнам повідомив, що на сьогодні ДП «Дороги Харківщини» забезпечено транспортне сполучення на 20 зруйнованих мостових спорудах. Окрім того, ще на 5 – проходить капітальний ремонт. Решта зруйнованих мостів розташовується на лінії бойових дій та окупованій території.

«Оперативне відновлення мостів – це наразі одне з пріоритетних завдань на Харківщині. За дорученням начальника Харківської ОВА Олега Синєгубова, активно працюємо над цим питанням. Наразі тривають роботи з виготовлення проєктно-кошторисної документації на капітальний ремонт 8 мостових споруд на дорогах місцевого значення у місцях, де влаштовані тимчасові переправи», – зазначив Михайло Харнам.

Також продовжуються роботи з відновлення доріг державного значення. Служба відновлення та розвитку інфраструктури у Харківській області займається капітальною відбудовою 15 мостів, на 4 мостах проводиться експлуатаційне утримання, на трьох мостах роботи закінчили.

Нагадаємо, внаслідок бойових дій на дорогах місцевого значення області 27 мостових споруд повністю зруйновано та 2 – частково. Ще 27 штучних споруд зруйновано на дорогах державного значення.