Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

27 дітей з Куп’янської громади вирушили на відпочинок до Польщі

27 дітей з Куп’янської громади вирушили на відпочинок до Польщі

Вихованці дитячих будинків сімейного типу та діти, які проживають у Куп’янській громаді, поїхали на оздоровлення до Польщі у межах Меморандуму про співпрацю Куп'янська та Прущ-Гданського.

«Сьогодні 27 дітей їдуть до Польщі для оздоровлення та відпочинку. Сподіваємося, що таких проєктів буде більше і наші діти завдяки таким подорожам зможуть відновити свої сили. Адже саме Куп’янська громада – одна з тих, яка найбільше постраждала від російської агресії», – зазначив заступник начальника ХОВА Євген Іванов.

В організації відпочинку допомогли народні депутати України Олексій Красов та Павло Якименко.

«Для дітей – це насамперед нові емоції, відновлення ментального здоров’я, що сьогодні дуже важливо. Будемо працювати і надалі, щоб якомога більше дітей Харківщини змогли подорожувати і отримати хоч якусь насолоду в умовах цього короткого літа, адже війна триває», – сказав Олексій Красов.

Окрім того, народні депутати наголосили, що до оздоровлення дітей вони й надалі планують залучати бізнес, аби організувати ще подібні поїздки.

«Дуже важливо, що сьогодні завдяки підтримці бізнесу та наших міжнародних партнерів ми маємо можливість надати дітям відпочинок у нових локаціях. Діти зможуть переключити свою увагу від війни, адже кожен з них має право на безпечне та щасливе дитинство», – додав Павло Якименко.

Протягом відпочинку для дітей передбачено проведення різних розважальних заходів. 

«Для дітей там буде і аквапарк, і атракціони. Окрім того, наприкінці серпня плануємо ще одну поїздку до Польщі. Зараз формуємо делегації і шукаємо змогу долучитися до нових проєктів», – наголосив начальник Куп'янської міської військової адміністрації Андрій Беседін.

Із дітьми їде декілька супроводжуючих, серед яких Світлана, яка разом з чоловіком виховує 8 дітей.

«Я везу на відпочинок семеро своїх дітей віком від 12 до 16 років, дві дівчини і п’ятеро хлопців. А найстарший залишився вдома з батьком. Величезне дякую за організацію цієї подорожі в такий непростий час. Віримо в нашу найшвидшу перемогу, щоб діти зростали у спокої і безпеці!» – розповіла мама-вихователька дитячого будинку сімейного типу Світлана.

Нагадамо, раніше понад 200 дітей пільгових категорій з Харківщини вирушили на оздоровлення у табір «Артек-Буковель» за підтримки Фундації Олени Зеленської.