Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Олег Синєгубов зустрівся з делегацією Азербайджанської Республіки

Олег Синєгубов зустрівся з делегацією Азербайджанської Республіки

Начальник Харківської ОВА обговорив із Надзвичайним та Повноважним Послом Азербайджанської Республіки в Україні Сеймуром Мардалієвим подальшу співпрацю у питанні відновлення області.

Раніше Азербайджан допомагав у відновленні та посиленні матеріально-технічної бази Чугуївського ліцею. Навчальний заклад став пілотним проєктом на Харківщині. Нині посадовці напрацьовують нові проєкти щодо відбудови шкіл та зведення в них укриттів.

«Щиро дякуємо за ту підтримку, яку надає Уряд Азербайджанської Республіки. Питання відновлення навчальних закладів важливе для Харківщини, адже понад 400 шкіл області пошкоджені внаслідок активних бойових дій. Маємо проєкти щодо відбудови опорних навчальних закладів і потребуємо вашої допомоги», - зазначив Олег Синєгубов.

Республіка Азербайджан з перших днів повномасштабного вторгнення допомагає жителям Харківщини генераторами та продуктами харчування. Незабаром країна планує передати на потреби України машину для розмінування.

«Ми знаємо, що Харківщина – найбільш замінований регіон в Україні. Тому будемо проводити перемовини, щоб ця машина потрапила саме сюди», - додав Сеймур Мардалієв.

Крім того, Надзвичайний та Повноважний Посол зазначив, що планує розвивати програму з відпочинку дітей Харківщини в Азербайджані.