Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

На Харківщині продовжують відновлювати пошкоджені окупантами дороги та мости

На Харківщині продовжують відновлювати пошкоджені окупантами дороги та мости

Відновлення дорожньої інфраструктури Харківської області обговорили під час брифінгу 27 липня.

Як зазначив начальник Служби відновлення та розвитку інфраструктури у Харківській області Андрій Алексєєв, на дорогах державного значення проводяться підготовчі роботи для капітального відновлення на 15 мостах, на чотирьох – експлуатаційне утримання, а на трьох мостах роботи вже завершили.

«Наразі ми займаємося переважно відновленням штучних споруд, які були пошкоджені внаслідок російської агресії. Так, внаслідок воєнних дій на Харківщині було зруйновано 27 штучних споруд, але в об’їзд мостів існує вже 25 тимчасових переправ. Робимо все для того, щоб дорогами можна було комфортно пересуватися. Значну увагу приділяємо безпеці руху, а саме: встановлюємо дорожні знаки, ремонтуємо тротуари, замінюємо засоби огородження тощо. Основні наші зусилля, звичайно, сконцентровані на тій частині області, яка була під окупацією», – розповів Андрій Алексєєв.

Директор ДП «Дороги Харківщини» Ігор Турченко повідомив, що в результаті військової агресії на дорогах місцевого значення області було повністю зруйновано 27 мостових споруд та частково – 2 мостові споруди. На сьогодні ДП «Дороги Харківщини» забезпечено проїзд на 20 зруйнованих мостових спорудах. Також тривають роботи з капітального ремонту на 5 мостах.

«Цього року за погодженням начальника Харківської ОВА Олега Синєгубова розпочаті роботи з відновлення транспортного сполучення на тих територіях, де це дозволяє безпекова ситуація. Зокрема, основні напрямки: Мартове – Хотімля – Старий Салтів, /М-03/ – станція Гракове – Базалiївка – гребля, Барвінкове – Гусарівка на Слов’янськ та інші. Ці напрямки є важливими, оскільки з’єднують громади з обласним центром», – прокоментував Ігор Турченко.

Також цього року розпочаті роботи на автодорогах Під’їзд до смт Бабаї, села Тимченки та Під’їзд до смт Хорошеве.