Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Військовослужбовцям Харківщини передали лазнево-пральний комплекс, легкові авто та «швидкі»

Військовослужбовцям Харківщини передали лазнево-пральний комплекс, легкові авто та «швидкі»

Шість військових формувань, які наразі захищають Харківську область, отримали допомогу від благодійного фонду «Даруй Добро».

Як зазначив начальник ХОВА Олег Синєгубов, окрім автівок, військовослужбовці отримали дрони, тепловізори, павербанки, комп’ютери, планшети, мобільні телефони та багато іншої техніки необхідної на фронті.

«Продовжуємо спільно допомагати військовим, що боронять Харківщину від російських окупантів. Сьогодні передали нашим захисникам лазнево-пральний комплекс, 4 легкові авто та 2 карети швидкої допомоги. Кожен дрон, автівка чи тепловізор – це запорука збереження життя військовослужбовців. Лише об’єднавши всі зусилля ми переможемо ворога», – сказав Олег Синєгубов.

Координатор проєктів благодійного фонду «Даруй Добро», депутат Харківської обласної ради Анатолій Русецький розповів, що знає про сьогоднішні потреби на фронті особисто, оскільки сам є військовослужбовцем та контактує з бійцями інших підрозділів.

«Більше року працює хаб, до складу якого входить благодійний фонд «Даруй Добро». Разом з партнерами, зокрема з Харківською обласною військовою адміністрацією, наразі хабом передано допомоги на близько 218 млн грн», – додав Анатолій Русецький.

Так, лазнево-пральний комплекс отримала 3-тя бригада оперативного призначення імені полковника Петра Болбочана. У межах кампанії «Гвардія наступу» вона отримала назву «Спартан».

«Практика показала, що для військовослужбовців, які виконують бойові завдання, дуже важливим є лазнево-пральне обслуговування. Такий лазнево-пральний комплекс зможе забезпечувати миття особового складу за одну заправку на 100 осіб. Ми на нього дуже очікували, тож дякуємо за співпрацю», – наголосив начальник речової служби секції тилу в/ч 3017 Євгеній Науменко.

Також благодійний фонд «Даруй Добро» передав на потреби Куп’янської громади автомобіль швидкої допомоги. Окрім того, від ЮНІСЕФ для громади надійшли аптечки невідкладної допомоги.

«У нашому випадку ця машина буде використовуватися як санітарний автомобіль для транспортування пацієнтів. На сьогодні наша громада перебуває під постійними обстрілами, а втім тут залишається жити понад 10 тисяч людей і вони звертаються за медичною допомогою. Ця машина повністю укомплектована і містить все, що потрібно. Оскільки у нас зараз немає стаціонару і надається амбулаторна медична допомога, то завдяки цьому авто закриємо потребу. Адже ще дві автівки отримували раніше», – прокоментував директор Куп’янського територіального медичного об’єднання Євген Сінько.