Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Від початку року майже 8000 підприємців відкрили власну справу на Харківщині

Від початку року майже 8000 підприємців відкрили власну справу на Харківщині

Про це під час брифінгу 20 липня розповів заступник начальника Харківської обласної військової адміністрації Євген Іванов.

Внаслідок повномасштабного вторгнення майже 80% бізнесу регіону було релоковано до західних областей країни. Процес повернення і відновлення роботи підприємств Харківщини стартував після вересневого контрнаступу ЗСУ та деокупації майже усієї території регіону.

«Особливо це стало відчутно на початку 2023 року. Завдання обласної військової адміністрації - це не лише відновлення, відбудова нашої області, але й створення робочих місць, повернення підприємств у наш регіон. Допомога підприємствам поновити свою роботу», - зазначив Євген Іванов.

Крім того, на Харківщині щомісяця приблизно на 10% збільшується кількість зареєстрованих ФОПів. Майже 8 000 підприємців відкрили власну справу в сфері надання послуг. Це перукарні, салони краси, сервіси технічного обслуговування автомобілів тощо. Такого результату вдалося досягти в тому числі завдяки доступному кредитуванню.

«У нас продовжує працювати програма кредитування «5-7-9%». Завдяки плідній співпраці з першим віцепрем'єр-міністром - Міністром економіки України Юлією Свириденко нам вдалося налагодити роботу цієї програми для аграріїв та бізнесу Харківщини. Нині наш регіон посідає 6 місце в Україні по кількості таких виданих кредитів», - додав Євген Іванов.

Детальну інформацію щодо доступного кредитування за програмою «5-7-9%» можна дізнатися за посиланням.