Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Дитячі будинки сімейного типу Харківщини отримують допомогу від Фундації Олени Зеленської

Дитячі будинки сімейного типу Харківщини отримують допомогу від Фундації Олени Зеленської

Наразі в регіоні функціонує 80 ДБСТ, в яких виховується 568 дітей, позбавлених батьківського піклування. Усі вони отримують масштабну гуманітарну допомогу за сприяння першої леді України.

Одними з перших допомогу отримали багатодітні родини, які мешкають у Пісочинській громаді.

«Він фундації Олени Зеленської ми отримали значну гуманітарну допомогу для дитячих будинків сімейного типу Харківської області. Відповідно до запитів, родини отримують необхідні будівельні матеріали, побутові прилади, гаджети для навчання та розвитку, продовольчі набори, тощо. Хочу особисто подякувати першій леді України Олені Зеленській за таку важливу ініціативу і істотну допомогу. Продовжуємо працювати та підтримувати наші сімейні форми виховання», – сказав начальник Харківської обласної військової адміністрації Олег Синєгубов.

Оксана Єкімова виховує десятьох дітей віком від 9 до 18 років. За словами жінки, нагальною потребою у господарстві була побутова техніка.

«У нашій родині багато діточок, а це означає, що доводиться багато прати. Особливо це дошкуляє у холодну пору року. Сушарка, яку нам передали, буде дуже в нагоді. Те саме можу сказати і про морозильну камеру. Готувати доводиться на багатьох, а зберігати продукти було ніде. Тепер з цим проблем немає. Від щирого серця хочемо подякувати Фундації Олени Зеленської, Харківській ОВА та Олегу Синєгубову за увагу до нас, підтримку у важкий час та подарунки, які зроблять життя дітей більш комфортним та зручним», – розповіла Оксана Єкімова.

Крім цього, дитячим будинкам сімейного типу Харківщини передають будівельні матеріали, пральні машини, набори постільної білизни та ковдри, душові кабіни, холодильники, кухонні комбайни, посуд, праски, ноутбуки, планшети, смартфони, принтери, велосипеды, тощо.