Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Олег Синєгубов провів зустріч з делегацією ООН на чолі з Деніз Браун

Олег Синєгубов провів зустріч з делегацією ООН на чолі з Деніз Браун

Під час зустрічі обговорили питання розмінування сільськогосподарських угідь області, відбудову та перспективи фінансування програми з безкоштовного харчування дітей у школах.

Міжнародні партнери долучилися до розмінування Ізюмського району. ООН спільно з Швейцарським фондом протимінної діяльності впровадили програму із аеродослідження полів та подальшого обстеження території. Робота триває на більш ніж 500 гектарах. До програми долучилися 41 фермерське господарство.

«Фермери можуть долучитися до програми, заповнивши заявку та подавши свою кандидатуру на профільному сайті. Для більш ефективної комунікації проводитимемо інформаційну роботу на деокупованих територіях. Зокрема за допомогою органів місцевого самоврядування», - зазначив начальник Харківської ОВА Олег Синєгубов.

Крім того, за підтримки ООН в Ізюмському районі триває відновлення житлового сектору та медичної сфери. За підтримки організації проводиться експертний аналіз стану пошкоджених відділень Балаклійської ЦРЛ, а на потреби Ізюмської лікарні передавали модульні будиночки.

«Наше завдання – за співпраці з Харківською ОВА комплексно та ефективно відновлювати мирне життя на деокупованих територіях. Наразі за підтримки нашої організації тривають ремонтні роботи 30 будинків у Ізюмському районі. За фінансування ООН на об’єктах замінюють вікна та ремонтують дахи», - додала гуманітарна координаторка ООН в Україні Деніз Браун.

В районах Харківщини, де дозволяє безпекова ситуація та облаштовані укриття згідно вимог ДБН, готуються до поновлення офлайн-навчання. Для покращення умов харчування учнів, ООН допоможе у пошуку донорів для фінансування цієї галузі.