Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Олег Синєгубов доручив очільникам районів прискорити темп робіт щодо надання компенсацій за програмою «єВідновлення»

Олег Синєгубов доручив очільникам районів прискорити темп робіт щодо надання компенсацій за програмою «єВідновлення»

Стан реалізації програми «єВідновлення» обговорили під час апаратної наради 18 липня під головуванням начальника Харківської ОВА Олега Синєгубова.

На сьогодні комісії з розгляду питань щодо пошкодженого майна функціонують у 53 громадах регіону. Станом на 17 липня від жителів Харківської області до реєстру програми «єВідновлення» надійшло 9949 заяв про надання компенсації за пошкоджене нерухоме майно.

«Держава дала нам механізм та інструменти, з якими ми маємо працювати у напрямку відновлення та виплати компенсацій жителям нашої області, чиє майно постраждало в результаті збройної агресії окупантів. Звертаюся до очільників РВА: поставтеся відповідально до роботи комісій з розгляду питань щодо пошкодженого або зруйнованого майна та темпів нарахування компенсацій. Якщо хтось не вкладається у темпи роботи, чекаю від вас відповідних пропозицій. У тому числі, кадрових», – наголосив Олег Синєгубов.

На сьогодні в області вже погоджено 474 виплати компенсацій на загальну суму майже 33 мільйони гривень, з них 155 жителям Харківщини банк уже перерахував кошти – загалом на рахунки громадян надійшло 9 мільйонів гривень.