Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Протягом тижня Обласний гумштаб відправив більш ніж 40 тонн продуктів і понад 900 наборів для дітей

Протягом тижня Обласний гумштаб відправив більш ніж 40 тонн продуктів і понад 900 наборів для дітей

На Харківщині продовжує працювати Обласний гуманітарний штаб. Як повідомила заступниця начальника ХОВА Віта Ковальська, щотижня допомогу відправляють практично в усі райони Харківщини.

«Завдяки підтримці міжнародних партнерів і українських підприємців ми маємо можливість передавати гуманітарну допомогу громадам області, які потім на місцях її розподіляють і видають людям. За дорученням начальника обласної військової адміністрації Олега Синєгубова, першочергово допомога надається найбільш вразливим групам населення», – зазначила Віта Ковальська.

Заступниця начальника ХОВА розповіла, що з 10 по 14 липня Обласний гуманітарний штаб доправив понад 40 тонн продуктів харчування та 7,5 тисячі продовольчих наборів, а також майже 27 тисяч літрів води. Цією допомогою забезпечили волонтерські організації та безпосередньо громади: Куп’янську, Балаклійську, Красноградську, Слобожанську, Люботинську, Валківську, Борівську, Циркунівську, Біляївську, Малинівську та Вільхівську.

Окрім того, Балаклійська і Куп’янська громади отримали понад 8 тонн засобів гігієни та текстилю. У Богодухівську та Краснокутську громади спрямували по одному генератору, ще один – у благодійний фонд. Також волонтерам видали 2000 аптечок та 580 індивідуальних перев'язочних пакетів. Надалі благодійники розподілять допомогу за потребами харків’ян та жителів області.

Також Обласний гумштаб передає допомогу для навчання дітей. Минулого тижня відправили 122 набори «школа в коробці», а також 419 наборів раннього розвитку та 391 рекреаційний набір для дітей Ізюмського, Харківського, Лозівського, Красноградського, Богодухівського та Чугуївського районів.

Нагадаємо, минулого тижня військовим Харківщини передали прожектори для нічної боротьби з ворожими безпілотниками.