Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Олег Синєгубов зустрівся з головою Бюро ВООЗ в Україні Ярном Хабіхтом

Олег Синєгубов зустрівся з головою Бюро ВООЗ в Україні Ярном Хабіхтом

Начальник Харківської ОВА обговорив із головою Бюро ВООЗ в Україні Ярном Хабіхтом та його колегами питання розширення медичного обслуговування вразливих груп населення, підтримку поточних потреб у галузі охорони здоров’я, особливо на деокупованих територіях Харківщини.

«Щиро дякуємо за допомогу та підтримку постраждалих медичних закладів області у вигляді ліків та медичного обладнання. Нині актуальними питаннями для нас залишають відновлення пошкоджених лікарень і амбулаторій, адже велика кількість жителів області повертається до своїх осель на деокупованих територіях і потреба в медичних послугах стрімко зростає», - зазначив Олег Синєгубов.  

Крім того, у ВООЗ пропонують програми з безкоштовного навчання та підвищення кваліфікації лікарів Харківщини. Також на зустрічі обговорили можливість забезпечення регіону вакциною від поліомієліту. 

«Для нас важливо підтримувати та допомагати Харківщині, як одному із найбільш постраждалих регіонів України. Маємо кілька десятків іноземних лікарів, які мали досвід роботи на деокупованих територіях Київської, Чернігівської та Сумської областей і вони бажають продовжити роботу на Харківщині задля посилення медичної сфери», - зазначив голова Бюро ВООЗ в Україні Ярно Хабіхт.

Бюро Всесвітньої організації охорони здоров’я з перших днів повномасштабного вторгнення підтримує лікарняні заклади Харківщини медикаментами та необхідним обладнанням. Зокрема, на потреби Центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф у Ізюмі, Боровій, Вовчанську, Докучаєвському та Харкові встановили модульні будинки для бригад «швидкої».