Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Делегація уряду Чехії відвідала громади Чугуївського району

Делегація уряду Чехії відвідала громади Чугуївського району

За дорученням начальника Харківської ОВА Олега Синєгубова, його заступник Євген Іванов спільно з чеською делегацією здійснив робочу поїздку до Чугуєва та Печенізької тергромади.

Чеська Республіка з перших днів повномасштабного вторгнення допомагає жителям Харківщини. В межах забезпечення енергетичної безпеки регіону уряд Чехії передав на потреби міста Чугуїв дві автономні котельні. Завдяки цьому обладнанню в зимовий період опалюють кілька мікрорайонів райцентру та місцевий медзаклад.

«Щиро дякую за цей вагомий внесок у забезпечення опаленням жителів Харківщини. Для більш ефективної співпраці та сталого розвитку пропонуємо знайти місто-побратим у Чехії, щоб обмінюватися досвідом», - зазначив Євген Іванов. 

У Печенізькій тергромаді делегація відвідала місцевий ліцей, що постраждав від ворожих обстрілів. Спільно з очільником громади обговорили подальшу співпрацю, покращення матеріально-технічної бази громади, допомогу у відбудові інфраструктури.

«Після деокупації Харківщини уряд Чехії допомагав не лише у гуманітарній сфері, але й у відновленні важливих інфраструктурних об’єктів. Це важливо для безпечного і комфортного пересування громадою жителів області, налагодження логістичних шляхів задля забезпечення цивільного населення гуманітарною допомогою», - зазначив уповноважений уряду Чеської Республіки з відновлення України Томаш Копечний.