Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Харківщину відвідала урядова делегація Чеської Республіки з питань відновлення України

Харківщину відвідала урядова делегація Чеської Республіки з питань відновлення України

Начальник Харківської ОВА Олег Синєгубов обговорив посилення співпраці з урядовим уповноваженим Чеської Республіки з питань відновлення України Томашем Копечним.

Олег Синєгубов подякував чеській делегації за суттєву підтримку та відчутну допомогу Харківщині.

«Головна тема обговорення – визначення напрямків посилення нашої співпраці з Чехією в питаннях відновлення Харківської області. Зокрема, це відновлення медичних та освітніх закладів та інших соціальних об'єктів на деокупованих територіях, допомога енергетичній інфраструктурі Харківщини тощо», – сказав Олег Синєгубов.

Також сьогодні передали до Чугуєва отримане за сприяння Чехії обладнання призначене для ефективного виробництва теплової та електричної енергії.

«Ми зможемо також співпрацювати з Харківською областю стосовно укриттів у закладах освіти. Невдовзі плануємо запросити до регіону бізнес-делегацію, яка особисто ознайомиться з ситуацією та проаналізує свої можливості щодо фінансування. До наших проєктів зможемо також долучити й інші країни», – додав Томаш Копечний.

Окрім того, чеська делегація відвідала гуманітарну їдальню та мостові споруди, які нещодавно встановили в смт Печеніги Чугуївського району.