Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Спільними зусиллями збережемо статус студентської столиці – Олег Синєгубов

Спільними зусиллями збережемо статус студентської столиці – Олег Синєгубов

Начальник Харківської ОВА Олег Синєгубов взяв участь у нараді щодо діяльності Державного біотехнологічного університету під час повномасштабного вторгнення рф.

Разом із народними депутатами України Юлією Гришиною, Марією Мезенцевою, Олексієм Красовим та Вікторією Кінзбурською обговорили з колективом університету нагальні потреби закладу.

Олег Синєгубов зауважив, що минулого тижня на Раді оборони області ухвалили рішення про офлайн-освіту за умови, якщо заклади будуть обладнані укриттями відповідно до вимог ДБН. Це дозволить проводити комбіноване навчання і в закладах вищої освіти.

«Безпека студентів, викладачів та всіх інших працівників – на першому місці. 23 заклади вищої освіти пошкоджені російськими обстрілами. Їх всі треба відновлювати, зокрема, і завдяки залученню більшої кількості студентів. До того ж необхідно зберегти іноземних студентів, адже це сприятиме економічному розвитку університету. Харків вважається студентською столицею України, ми й надалі триматимемо цей статус. Дякую народним депутатам за увагу до сфери освіти Харківської області», – зазначив Олег Синєгубов.

Державний біотехнологічний університет отримав від Апарату Верховної Ради України за сприяння Парламенту Німеччини партію комп’ютерного обладнання: персональні комп’ютери, монітори, принтери, клавіатури тощо.

«Було ухвалено рішення передати ці комп’ютери університету, оскільки він один з тих закладів освіти у Харкові, який найбільше постраждав під час повномасштабного вторгнення рф. Ми будемо й далі напрацьовувати різні можливості допомоги університету. Пишаюся тим, як ви незламно тримаєте оборону освітнього фронту», – додала Юлія Гришина.

Народний депутат України, голова Вченої ради ДБТУ Андрій Одарченко наголосив, що ця техніка допоможе повноцінно відновити навчання та діяльність освітніх корпусів і, де це можливо, відновити офлайн-навчання.

«Із початком повномасштабного вторгнення росії наш університет опинився в тяжкому становищі: неможливість проведення повноцінного освітнього процесу, зруйнована інфраструктура. Але ми продовжуємо працювати і відновлювати наш заклад. Дякуємо за постійну комунікацію з обласною владою, університету важлива підтримка на всіх рівнях», – додав Андрій Одарченко.