Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Представники Expertise France оглянули масштаби руйнувань Ізюмської лікарні

Представники Expertise France оглянули масштаби руйнувань Ізюмської лікарні

Заступник начальника ХОВА Михайло Харнам ознайомив представників Агентства міжнародної технічної експертизи Expertise France та першого заступника міністра охорони здоров'я України Сергія Дуброва з ситуацією в Ізюмській центральній міській лікарні.

Під час візиту французька делегація оглянула масштаби руйнувань, стан наявного медобладнання та поспілкувалася з медперсоналом.

«Плануємо, що це буде не просто лікарня, а міні-містечко. Місце, яке об’єднуватиме в собі кілька відокремлених приміщень з різним спектром медичних послуг відповідно до європейських стандартів. У планах – сервісна установа надсучасного рівня з дотриманням усіх вимог інклюзивності. Сподіваємось на активну та плідну співпрацю», – розповів Михайло Харнам.

Також експерти з технічної допомоги ознайомилися з ескізним проєктом реконструкції Ізюмської центральної міської лікарні Піщанської Богоматері та обговорили черговість завдань.

За словами представників Expertise France, в основі відбудови лікарні має бути доступність її послуг. Щоб люди, які звертатимуться по допомогу, могли її отримати швидко і якісно.

«Саме на безбар’єрному просторі робить акцент благодійна Фундація Олени Зеленської, яка опікується відбудовою лікарні, і особисто начальник Харківської ОВА Олег Синєгубов», – наголосив Михайло Харнам.