Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Євген Іванов провів зустріч з делегацією Альбукерке

Євген Іванов провів зустріч з делегацією Альбукерке

За дорученням начальника Харківської ОВА Олега Синєгубова, його заступник Євген Іванов обговорив з делегатами американського міста Альбукерке перспективи подальшої співпраці, зокрема в напрямку розмінування Харківщини.

Також йшлося про наміри щодо будівництва і облаштування нових, сучасних укриттів.

«Плануємо розробити карту замінованих земель регіону, яка міститиме додаткову інформацію про стан ґрунтів і врожайність. У цьому можуть сприяти ІТ-фахівці штату Нью-Мексико. Для зведення та облаштування укриттів потребуємо будматеріалів, із якими нам можуть допомогти американські партнери», - зазначив Євген Іванов.

У подальшому також планується запровадити спільні проєкти щодо навчання у США харківських студентів за обміном.

«Ми знаємо, що Харків – студентська столиця України. В місті та області велика кількість статусних і знаних навчальних закладів. Ми зацікавлені в тому, щоб як освітяни, так і студенти обмінювалися досвідом задля спільного розвитку», - зазначив керівник Департаменту економічного розвитку міста Альбукерке, радник із питань освіти Державного департаменту США Макс Грюнер.

Зокрема, на зустрічі обговорювали питання залучення інвестицій у відбудову та модернізацію підприємств регіону.

«Для більш широкого розуміння питання маємо дослідити економічний паспорт Харківщини. Це допоможе у пошуку інвесторів та розумінні потреб і потужностей наявних підприємств області», - підкреслила генеральний директор Центральної торгівельної палати Кремнієвої долини США Харбір К. Бахтія.

Наступним кроком у співпраці має стати розробка та підписання меморандуму про співпрацю Харківської області зі штатом Нью-Мексико.