Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Продовжуємо допомагати жителям Первомайського, які постраждали від ракетного удару росіян – Олег Синєгубов

Продовжуємо допомагати жителям Первомайського, які постраждали від ракетного удару росіян – Олег Синєгубов

Активно триває процес оперативних ремонтів квартир. Наразі роботи із закриття вибитих вікон у постраждалих будинках завершені на 90%.

Попри пошкодження вікон та балконів, більшість жителів виявила бажання залишатися у будинках, допомоги по розселенню потребували 9 осіб.

«Вже наступного дня після ракетного удару Харківська ОВА спрямувала OSB-плити. Видаємо продуктові набори, вже відправили 3000, якщо буде потреба - готові збільшити кількість. Надається юридична та психологічна допомога. Також вдячні всім організаціям, які швидко відгукнулися на наші запити: ООН, «Червоний Хрест», «Samaritan’s Purse», «World Kitchen», «Право на захист», «Лікарі без кордонів», – сказав начальник Харківської ОВА Олег Синєгубов.

За його словами, гуманітарна місія «Samaritan’s Purse» оперативно завезла до міста Первомайський 20-тонну фуру полікарбонату, який бригада із 17 волонтерів встановлює на місці вибитих вікон. 

У межах програми «єВідновлення» державним коштом планується надання допомоги жителям міста, чиї квартири постраждали від ворожого ракетного удару. Наразі подано близько 400 заявок на компенсації.

«Уже незабаром п'ятистам власникам квартир, які постраждали від ракетного удару, нададуть сертифікати на загальну суму 7,5 мільйонів гривень для придбання будматеріалів. Вдячні Міжнародній організації з міграції за те, що підтримали нашу ініціативу. Зараз місцева влада завершує формувати список отримувачів», – додав начальник ХОВА.