Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Ветерани Харківщини можуть скористатися програмами підтримки підприємницької діяльності

Ветерани Харківщини можуть скористатися програмами підтримки підприємницької діяльності

Про це під час брифінгу в Офіційному Медіацентрі розповів начальник Управління у справах ветеранів ХОВА Олег Пуль.

Він зауважив, що 2023 рік було оголошено роком реалізації державної ветеранської політики.

«Новітня державна ветеранська політика передбачає безпекову, економічну, соціальну та міжнародну складові. Важлива складова соціальної адаптації – це розвиток ветеранського підприємництва та ветеранських підприємницьких ініціатив. Наразі ветерани та члени їхній сімей можуть стати учасниками декількох грантових програм», – зазначив Олег Пуль.

Завдяки програмам Українського ветеранського фонду ветерани та члени їхніх родин можуть отримати як мікрофінансування бізнесу - до 20 тисяч гривень на купівлю товарів та обладнання для ведення власної справи; так і взяти участь у конкурсному відборі на фінансування проєкту, де мінімальна запитувана сума – 500 тисяч гривень, а максимальна – 3 мільйони гривень.

Ще одним видом допомоги ветеранському підприємництву є отримання гранту для ветеранів та членів їхніх сімей у національному проєкті Дія. Бізнес – до 1 млн грн.

Система Дія дозволяє подавати заявки на отримання грантів на облаштування теплиці, саду чи переробного підприємства.  Ветерани війни мають право на першочергове відведення земельних ділянок для ведення особистого сільського господарства, садівництва і городництва.

Допомагають ветеранам і членам їх сімей у впровадженні, у тому числі, й їх підприємницьких ініціатив, громадські організації Харківської області.

"Українським ветеранським фондом нещодавно проведено конкурс для громадських об’єднань, діяльність яких спрямована на захист прав і свобод, задоволення суспільних, економічних, соціальних, культурних та інших інтересів ветеранів та членів їхніх сімей. Серед переможців конкурсу проєктів – дві харківські громадські організації: Асоціація приватних роботодавців та ГО «Спілка ветеранів АТО»", – зазначив Олег Пуль.