Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Жителям Первомайського передали будівельні матеріали та гуманітарну допомогу

Жителям Первомайського передали будівельні матеріали та гуманітарну допомогу

Сьогодні в місто Первомайський, яке напередодні зазнало ракетного удару рф, доставили поліетиленову плівку та ОСБ-плити. Будматеріали передали містянам для оперативного ремонту осель.

Як повідомив начальник Харківської ОВА Олег Синєгубов, за підтримки, в тому числі, і міжнародних партнерів згодом будуть проводитися капітальні ремонти, аби люди могли повернутися до своїх домівок.

«Обласна військова адміністрація для оперативного ремонту вже відправила більше 10 тисяч квадратних метрів поліетиленової плівки, понад 6 тисяч листів ОСБ. Також відправили для жителів Первомайського 3 тисячі продуктових наборів, за потреби – будемо спрямовувати і надалі», – наголосив Олег Синєгубов.

Нагадаємо, що внаслідок ракетного удару постраждали 43 людини, серед травмованих – 12 дітей.

«Я обідала на кухні і почула, як щось летить. Навіть не встигла зреагувати, а вікно вже вилетіло, я злякалася і побігла в коридор. Батьки були на роботі, з квартири мене вивів сусід. Від уламків скла я отримала травму вуха і його довелося зашивати», – розповіла 16-річна жителька Первомайського Єлизавета Герасимова.

Усього в Первомайському було пошкоджено 18 житлових будинків, переважно у квартирах повилітали вікна та двері.

«Моя 14-річна донька лежала на ліжку в момент вибуху. Від сильних пошкоджень її врятувала товста шторка, яка впала і затримала скло», – пригадує жителька Первомайського Алла Бондарева.

Електропостачання до будинків повернули вже ввечері 4 липня. Наразі комунальники допомагають жителям закрити вікна будматеріалами, аби уникнути подальших руйнувань.

Більшість пошкоджених помешкань є придатними для життя, але в них необхідно буде поміняти вікна і двері.