Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Євген Іванов провів зустріч з представниками міжнародних гуманітарних організацій

Євген Іванов провів зустріч з представниками міжнародних гуманітарних організацій

За дорученням начальника Харківської ОВА Олега Синєгубова, його заступник Євген Іванов обговорив із представниками міжнародних гуманітарних організацій посилення допомоги внутрішньо переміщеним особам.

Зокрема, йшлося про підготовку тимчасових місць проживання ВПО до майбутнього осінньо-зимового періоду. Також обговорили необхідність забезпечення громад області генераторами і будівельними матеріалами для місцевого населення. 

«Щиро дякуємо за ту підтримку, яку ви вже надаєте. Вважаємо слушним рішення Міжнародної організації з міграції відкрити офіс на Харківщині. Безумовно, це сприятиме поглибленню в потреби регіону, його специфіку та проблематику, пов’язану з бойовими діями. Всебічно сприяємо та підтримуємо цю ініціативу», - зазначив Євген Іванов.  

Під час зустрічі обговорили реалізацію нового пілотного проєкту, в межах якого планується визначити 2-3 громади для посиленої роботи МОМ та інших благодійних організацій. Суть проєкту – комплексний підхід у реінтеграції внутрішньо переміщених осіб, допомога у відбудові та розмінуванні. 

«Хочемо запустити цей проект для більш ефективної допомоги місцевому населенню. Харківщина у нас в пріоритеті, адже в регіоні велика кількість внутрішньо переміщених осіб – понад 500 тисяч. Тому продовжуватимемо спільними зусиллями допомагати населенню та готові «підключатися» до вже наявних програм обласної адміністрації», - зазначив керівник діяльності MOM у Східному регіоні України Йоханнес Фромхольт.