Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У межах кампанії «Ти як?» українцям розповідають про техніки самодопомоги та підтримки людей поруч

У межах кампанії «Ти як?» українцям розповідають про техніки самодопомоги та підтримки людей поруч

У березні 2023 року стартувала комунікаційна кампанія «Ти як?» Всеукраїнської програми ментального здоров'я за ініціативою Олени Зеленської, мета якої – сприяти формуванню в суспільстві культури піклування про ментальне здоров’я.

Першим викликом комунікаційної кампанії було донести людям, що вони, їхнє самопочуття «на часі». Що ментальне здоров’я так само важливе, як і фізичне. Що це один із факторів, який впливає на продуктивність людини, її здатність відновлюватися, а відповідно – на економіку та можливість відновлення в контексті цілої країни.

«Наступний крок кампанії – дати людині інструменти, підказати, як можна попіклуватися про своє ментальне здоров'я та (якщо на це є ресурс) допомогти у цьому близьким, рідним, знайомим. Бо 80% людей, за оцінками експертів, можуть впоратися самостійно, якщо опанують відповідні навички», – зазначають автори програми.

На спеціальній сторінці «Ти як?» вже зібрані корисні контакти, «аптечка» самодопомоги із техніками й вправами та інша важлива інформація, що постійно оновлюється.

Комунікаційна кампанія «Ти як?» реалізується за підтримки проєкту USAID «Розбудова стійкої системи громадського здоров’я», який виконує організація Пакт. Сприяння у виготовленні та поширенні інформаційно-просвітницьких матеріалів надали Міжнародна організація з міграції (IOM Ukraine), рекламний холдинг Megapolis, благодійний фонд BGV.

Спеціальна сторінка Програми та соціальні мережі Facebook, Instagram, Telegram, Viber, Twitter, YouTube, TikTok – місця, де кожен знайде підтримку, перевірені поради, техніки самодопомоги та корисні контакти офіційних джерел допомоги.