Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Посилено працюємо над підготовкою до наступного навчального року – Олег Синєгубов

Посилено працюємо над підготовкою до наступного навчального року – Олег Синєгубов

Начальник Харківської обласної військової адміністрації взяв участь у засіданні Ради ректорів вищих навчальних закладів регіону.

На початку зустрічі Олег Синєгубов відзначив сумлінну роботу керівників вишів Харкова в умовах військової агресії з боку російських окупантів. 

«В умовах повномасштабного російського вторгнення, незважаючи на тяжкі руйнування, яких заподіяв ворог, ви не покинули роботу і продовжили виконувати свої обов'язки. Окремо хочу подякувати за те, що відгукнулися, коли виникла потреба на базі корпусів вишів створити Пункти Незламності, а у гуртожитках – розмістити внутрішньо переміщених людей», – сказав Олег Синєгубов.

Учасники заходу обговорили нагальні питання організації освітнього процесу у 2023-2024 році. 

«До рішення щодо навчального процесу в Харківській області у форматі офлайн чи змішаному підходимо комплексно і заздалегідь, аби дати можливість усім сторонам повноцінно підготуватися. Безпека людей – для нас найважливіший пріоритет, тому облаштування надійних бомбосховищ і укриттів є першочерговим напрямом роботи», – підсумував Олег Синєгубов.

Начальник ХОВА вручив відзнаки присутнім студентам та працівникам вишів, які перемогли у Харківському регіональному конкурсі студентських і курсантських наукових робіт. 

Як розповів заступник голови Ради ректорів, ректор Харківського національного економічного університету імені Семена Кузнеця Володимир Пономаренко, згідно зі щорічним рейтингом вишів «ТОП-200 Україна 2023», три заклади вищої освіти Харкова увійшли до першої десятки рейтингу, вісім – посіли місця у ТОП-50, і 14 закладів вищої освіти увійшли до списку ТОП-100.

«Найкращим класичним університетом Харківщини визнано Харківський національних університет імені В.Н. Каразіна, який посів третє місце у рейтингу «ТОП-200 України 2023», – розповів Володимир Пономаренко.