Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Спортсмени Харківщини почали боротьбу за олімпійські ліцензії

Спортсмени Харківщини почали боротьбу за олімпійські ліцензії

Харків’яни мають шанси взяти участь у змаганнях з 9 видів спорту на ХХХІІІ Літніх Олімпійських іграх, які пройдуть у Парижі в 2024 році.

Про це повідомив під час брифінгу в Офіційному Медіацентрі начальник Управління у справах молоді та спорту Харківської ОВА Костянтин Ананченко.

За його словами, найбільш пріоритетними для харків’ян є такі види спорту, як артистичне плавання, важка атлетика, бокс, вільна і греко-римська боротьба, фехтування, бадмінтон та брейкінг.

«Традиційно сильні наші спортсменки з артистичного плавання, вся команда – харків’янки. Також сильні наші борці. А ось брейкінг – тільки включений до Олімпійських видів спорту. Сподіваюсь, що достатньо балів набере срібна медалістка Європейських ігор Анна Пономаренко», – сказав Костянтин Ананченко.

Начальник Управління зауважив, що в цьому році спортсмени Харківщини успішно виступають на міжнародних змаганнях. Так, під час ІІІ Європейських ігор, які проходять з 21 червня по 2 липня у Польщі, беруть участь 22 представники Харківської області.   

У 2022 році на чемпіонатах, кубках світу та Європи харків’яни вибороли 332 медалі, з яких 89 – в олімпійських видах спорту, 187 – у неолімпійських видах та 56 – серед спортсменів з інвалідністю. Загалом у минулому році Харківська область посіла друге місце у загальноукраїнському рейтингу досягнень в олімпійських і неолімпійських видах спорту.

Також Костянтин Ананченко зазначив, що спортивна інфраструктура регіону, які і інші, значно постраждала від збройного вторгнення рф. Зокрема, від ворожих обстрілів зруйновано та пошкоджено 30 спортивних споруд, середи яких Олімпійський учбово-спортивний центр «Акварена», Спортивний клуб «Уніфехт», Комплексна дитячо-юнацька спортивна школа «ХТЗ», а також спортивні комплекси «Локомотив», «Політех», «Динамо» та інші.

«Проте є і гарні новини. 1 червня цього року в Харкові було відкрито відновлений 50-метровий басейн у фактично знищеному ракетними атаками спорткомплексі «Політех». Наше завдання – в майбутньому відновити всі постраждалі будівлі спортивної інфраструктури області», - сказав Костянтин Ананченко.  

За попередніми підрахунками, збитки від зруйнованої росіянами спортивної інфраструктури складають більш ніж 60 млн грн.