Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Євген Іванов провів зустріч із Почесним консулом Республіки Албанія

Євген Іванов провів зустріч із Почесним консулом Республіки Албанія

За дорученням начальника Харківської ОВА Олега Синєгубова, його заступник Євген Іванов обговорив подальшу співпрацю з Почесним консулом Республіки Албанія у місті Харків Шахіном Омаровим.

Під час зустрічі піднімали питання спільного розвитку агропромислового комплексу, обмін досвідом у цій галузі та реалізацію сучасних проєктів. Крім того обговорили перспективи посилення гуманітарного розмінування Харківщини.

«Ми щиро вдячні за вашу увагу та солідарність до українського народу. Для нас вкрай важлива допомога Республіки Албанія у відбудові регіону, обмін досвідом, розробка та реалізація спільних проєктів у різних галузях – екології, агросектору, допомоги населенню та посилення енергетичної безпеки регіону», - додав Євген Іванов.

Нині в розробці - проєкт допомоги дітям Харківщини, які постраждали внаслідок дій російських окупантів. У вересні планують запустити безкоштовну програму для відпочинку дітей регіону в Албанії.

«До повномасштабного вторгнення ми вже запускали подібні програми. Нині це актуально як ніколи для поліпшення ментального здоров’я дітей. Працюватимемо над стартом перемовин щодо реалізації цього проєкту», - додав Шахін Омаров.

Наступним кроком у дружніх відносинах має стати пошук регіону-побратима в Республіці Албанія і підписання меморандуму про співпрацю.