Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Олег Синєгубов з робочою поїздкою відвідав Пісочинську громаду

Олег Синєгубов з робочою поїздкою відвідав Пісочинську громаду

Начальник Харківської обласної військової адміністрації Олег Синєгубов у селищі Пісочин обговорив з місцевою владою плани на розвиток територіальної громади.

 У Пісочині тривають роботи з ремонту та облаштування двох наявних укриттів, що можуть одночасно умістити понад 1000 осіб. Ще 2 укриття будуть збудовані «з нуля» на території навчальних закладів. Під час тривоги там зможуть сховатися більш як 600 людей.  

«З перших днів повномасштабного вторгнення Пісочин став форпостом для прийому внутрішньо переміщених осіб та подальшої евакуації до інших регіонів країни. Тому забезпечення і облаштування укриттів, а на зимовий період Пунктів Незламності – першочергові завдання. Спільно з міжнародними партнерами продовжуємо допомагати громаді та її жителям», - зазначив Олег Синєгубов.  

Від початку повномасштабного вторгнення рф силами Харківської ОВА та міжнародних партнерів тергромаді передали 100 генераторів різної потужності для забезпечення роботи критичної інфраструктури та обігріву населення в осінньо-зимовий період під час довготривалої відсутності світла. 

«Щиро дякуємо за підтримку нашої громади та допомогу у пошуках міжнародних партнерів. Для нас це надважливо, адже передусім маємо спільними зусиллями посилювати безпекову ситуацію та бути готовими для забезпечення електроенергією місцеве населення та ВПО під час можливих ворожих атак на енергосистеми», – додав пісочинський селищний голова Олег Чернобай. 

Нині в Пісочинській селищній територіальній громаді живуть понад 32 тисячі людей та розміщено більш як 16 тисяч внутрішньо переміщених осіб.