Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Євген Іванов зустрівся з Почесним консулом Азербайджанської Республіки в Харкові

Євген Іванов зустрівся з Почесним консулом Азербайджанської Республіки в Харкові

За дорученням начальника Харківської ОВА Олега Синєгубова, його заступник Євген Іванов обговорив із Почесним консулом Азербайджанської Республіки у Харкові Афганом Фаган Огли Салмановим подальшу співпрацю у сфері відбудови та розмінування регіону.

Передові азербайджанські компанії готові брати участь у відбудові та розмінуванні підприємств агросектору. Це важлива сфера для забезпечення продовольчої безпеки двох країн, зазначив Євген Іванов.

«Від дій російських окупантів постраждали сотні підприємств регіону. Близько 570 тисяч га сільгоспугідь залишаються замінованими. Аби запустити підприємства, необхідна комплексна робота з гуманітарного розмінування і відбудови, а в деяких випадках - зведення нових споруд», - додав Євген Іванов.

Крім того, на зустрічі підіймалися питання щодо відбудови населених пунктів регіону, де були пошкодження або руйнування внаслідок бойових дій.

«В Азербайджані є потужні компанії, які брали участь у відбудові Карабаху. Зокрема, за їх участі зводилися сучасні об’єкти критичної інфраструктури та застосовували принципово нові технології у плануванні і будівництві населених пунктів. Вони бажають ділитися досвідом та допомагати у відновленні постраждалих населених пунктів Харківщини», - зазначив Афган Фаган Огли Салманов. 

Наступним кроком має стати конференція між керівництвом Харківської ОВА, Урядом Азербайджану та компаніями, які готові брати участь у відновленні регіону.