Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

На Харківщині триває робота із забезпечення доступу до повного пакету соцпослуг у кожній громаді

На Харківщині триває робота із забезпечення доступу до повного пакету соцпослуг у кожній громаді

За дорученням начальника Харківської ОВА Олега Синєгубова, його заступниця Віта Ковальська провела нараду щодо покращення якості надання соціальних послуг жителям області.

Алгоритми дій докладно обговорили на нараді з керівниками профільних департаментів ХОВА, обласних управлінь Національної соціальної сервісної служби, Служби у справах дітей, центру соціальних служб. Кожний підрозділ отримав чіткі завдання та графіки їх виконання.

«Маємо забезпечити надання не часткового, а саме повного набору соціальних послуг для дітей і дорослих у кожній громаді. Вже зараз починаємо цю роботу в пілотних районах – Богодухівському та Красноградському, а також у Дергачівській і Пісочинській ТГ», - повідомила Віта Ковальська. 

Заступниця начальника ХОВА зауважила, що одним із проблемних питань є кадрове забезпечення закладів соцпослуг. Вирішити його допоможуть партнери з ЮНІСЕФ. 

«На сьогодні соціальними послугами охоплено 106 тисяч жителів Харківщини: літні люди, особи з інвалідністю та сім’ї, які перебувають у складних життєвих обставинах. Ці люди повинні відчувати підтримку й отримувати абсолютно всі соціальні послуги на найвищому рівні незалежно від того, де проживають – у великому місті чи віддаленому селі», - підкреслила Віта Ковальська.