Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

На Харківщині стартувала серія тренінгів для соцпрацівників із надання психологічної допомоги

На Харківщині стартувала серія тренінгів для соцпрацівників із надання психологічної допомоги

Як розповіла заступниця начальника ХОВА Віта Ковальська, в регіоні посилюють роботу з попередження професійного вигорання серед фахівців соціальних служб громад області.

«Харківська обласна військова адміністрація спільно з ЮНІСЕФ організувала серію тренінгів для фахівців служб соціального захисту регіону. Ці заняття покликані допомогти нашим людям, які щодня працюють в надскладних умовах, перебуваючи у деокупованих громадах і населених пунктах регіону. Наша мета – зробити все, аби соцпрацівники оволоділи техніками і вміннями, які дозволять їм протистояти стресам, зберігати нормальний психологічний стан та працездатність і просто почуватися краще», – розповіла заступниця начальника ХОВА Віта Ковальська.

З міркувань безпеки тренінг буде відбуватися в три етапи для груп із 20 учасників кожна. Планується, що всього навчання відвідають 60 спеціалістів із найбільш постраждалих громад Харківщини.

Програма складається з п'яти блоків.

«Під час занять ми опрацьовуємо п'ять навичок подолання стресу. Фокусуємо свою увагу на соціальних працівниках, бо розуміємо, що їм зараз дістається чи не найбільше, особливо тим людям, які працюють у населених пунктах, що межують із зоною бойових дій. Всі ми зараз перебуваємо у стані стресу. Важливо, аби ті люди, які надають соціальні послуги, в тому числі дітям, вміли керувати своїм психологічним станом, допомагати, стабілізувати та заспокоювати тих, кому це потрібно, і при цьому ефективно виконували свої професійні обов'язки», – розповіла тренерка ЮНІСЕФ Євгенія Ширяєва.