Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Віта Ковальська провела зустріч з представниками Управління Верховного комісара ООН у справах біженців

Віта Ковальська провела зустріч з представниками Управління Верховного комісара ООН у справах біженців

За дорученням начальника Харківської ОВА Олега Синєгубова його заступниця Віта Ковальська обговорила з представниками УВКБ ООН надання гуманітарної допомоги під час повномасштабного вторгнення рф.

Як зазначила Віта Ковальська, нині в регіоні зареєстровано майже 496 тисяч внутрішньо переміщених осіб. Вона наголосила, що Харківщина стала одним з регіонів, який прийняв найбільшу кількість переселенців.

«Найкраща співпраця була б за умови, якщо ви оберете собі одну громаду для відновлення і комплексно підійдете до відбудови. Попередньо можемо обговорити саме роботу в Балаклійській громаді, де ви зможете допомогти з будівельними матеріалами для відновлення житла громадян та шкіл», – сказала Віта Ковальська.

Також заступниця начальника Харківської ОВА наголосила на необхідності зміни електропроводки в місцях компактного проживання для ВПО. Наразі на Харківщині функціонує 47 місць компактного проживання.

«Дякую за тісну комунікацію, яку ми з вами налагодили протягом цього часу. Будемо намагатися збільшити кількість допомоги саме у відновленні житла для громадян та відбудові соціальної інфрастуктури», – додала заступниця Представниці УВКБ ООН у справах біженців в Україні Маріан Шилпероорд.

Окрім відновлення житла, також розглянули можливість забезпечити заклади соцзахисту необхідним обладнанням та технікою для роботи.