Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Працівники обласного центру служби крові налагодили ефективну роботу з перших днів війни – Олег Синєгубов

Працівники обласного центру служби крові налагодили ефективну роботу з перших днів війни – Олег Синєгубов

До Всесвітнього дня донора в центрі Харкова працювала виїзна бригада Харківського обласного центру служби крові. Кожен охочий мав можливість зробити донацію крові.

Начальник Харківської ОВА Олег Синєгубов з нагоди Дня донора нагородив фахівців центру служби крові почесними грамотами за вагомий особистий внесок у розвиток галузі охорони здоров’я в умовах воєнного стану, сумлінну працю та відданість справі. А також вручив найактивнішим донорам посвідчення та нагрудні знаки «Почесний донор України».

«Навіть в перші найважчі дні повномасштабного вторгнення під ворожими обстрілами в Обласному центрі крові були довгі черги охочих здати свою кров. А працівники Центру одразу налагодили ефективну роботу, яка триває й сьогодні. Донори Харківщини забезпечують необхідними компонентами крові не лише нашу область, а й рятують сотні життів Донеччини, Луганщини та інших регіонів. Лише за цей рік 84 жителя Харківщини стали "Почесними донорами України"», – сказав Олег Синєгубов.

Також директор Харківського обласного центру служби крові Вадим Яворський передав подяку Харківській ОВА.

«Звичайно, з війною половина потреби йде для наших військових. Завдяки нашим донорам ми не маємо дефіциту крові на Харківщині. Головне, що ми разом рятуємо людей, ми показуємо свою єдність», – зазначив Вадим Яворський.

Він додав, що перед донацією необхідно дотримуватися рекомендацій щодо здорового харчування: не вживати смажену та гостру їжу, не пити алкоголь тощо. Детальніше про підготовку до донорства читайте за посиланням.

«Я другий рік поспіль є донором, вже вчетверте здаю кров. Запрошую інших долучатися до цього, адже здача крові навіть корисна для організму. А в зв’язку з повномасштабним вторгнення росії на територію Україну є велика потреба в донорській крові», – розповів старший інспектор з особливих доручень відділу зв’язків з громадськістю Управління патрульної поліції Андрій Сікаленко.

Окрім того, сьогодні Олег Синєгубов взяв участь у погашенні марки «Донорський фронт Харківщини», яка присвячена донорам та працівникам Харківського обласного центру служби крові. Цю поштову марку створили за ініціативи Аптечної мережі 9-1-1.