Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Михайло Харнам провів перше засідання обласного штабу з підготовки до опалювального сезону

Михайло Харнам провів перше засідання обласного штабу з підготовки до опалювального сезону

На виконання завдання начальника Харківської ОВА Олега Синєгубова, 13 червня провели засідання обласного штабу з організації підготовки господарського комплексу та об’єктів соціальної сфери до сталого функціонування в осінньо-зимовий період 2023/2024 років.

Захід пройшов під головуванням заступника начальника Харківської ОВА Михайла Харнама.

Під час засідання обговорили проблемні питання Лозівського району щодо стану насосних станцій, очисних споруд, водопровідних і каналізаційних мереж.

«В умовах постійних обстрілів необхідно передбачити усі можливі і неможливі ризики. Мати напоготові робочі генератори та паливо. Своєчасний запуск тепла та його підтримка на належному температурному рівні передусім залежить від якості тих підготовчих заходів, які потрібно вживати вже сьогодні. Особливо на об’єктах, де воно було пошкоджене», – зазначив Михайло Харнам.

Представники територіальних громадах доповіли про хід робіт з організації водогонів та запуску опалення. Окремо зупинились на проблемах з електропостачанням: потужність теплових та електростанцій, можливість забезпечення електроенергії генераторними установками. Також порушили питання про підготовку житлового фонду, заготовку протиожеледних сумішей та ремонт автомобільних доріг. 

«Акцентую увагу на роботі Пунктів Незламності. Вони мають працювати цілодобово. Бути забезпечені інтернетом та зв’язком. Окрім того, всі стратегічно важливі для пересування Лозівським районом маршрути мають бути доступними за будь-якої погоди та ситуації. Працюємо задля миру і Перемоги», – наголосив заступник начальника Харківської ОВА.