Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Для школярів Куп’янської громади передадуть понад 400 гаджетів

Для школярів Куп’янської громади передадуть понад 400 гаджетів

За дорученням начальника Харківської ОВА Олега Синєгубова, хромбуки та планшети отримають учні міста Куп’янськ, смт Ківшарівка та Куп’янськ-Вузловий, а також сіл Пристін, Осиново і Прокопівка.

Партія девайсів для навчання дітей Харківщини надійшла за сприяння ЮНІСЕФ та Віцепрем'єр-міністра – Міністра з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Ірини Верещук.

Як повідомила заступниця начальника ХОВА Віта Ковальська, загалом планується, що область отримає близько 5000 гаджетів, їх розподіл ще триває.

«Вдячні нашим міжнародним партнерам та Міністерству з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України за підтримку наших дітей. Для учнів Харківської області не має бути жодних бар’єрів в отриманні освіти навіть під час війни», – наголосила Віта Ковальська.   

Уже завтра до Куп’янської громади відправлять 252 планшети для дітей від 6-12 років: 111 – для школярів міста Куп’янськ, 57 – для Куп’янська-Вузлового, 64 – для Ківшарівки та 20 розподілять між учнями з сіл Пристін, Осиново і Прокопівка. 

Також на Куп’янщину передадуть 177 хромбуків для школярів 13-17 років: 84 – у Куп’янськ, 52 – в Ківшарівку, 30 – у Куп’янськ-Вузловий і 11 – в Осиново та Пристін.